15. joulukuuta 2012

Luumu-KaneliPallerot



3-4 dl Perunamuusia
2 rkl Rypsiöljyä
2 Kananmunaa
1/2 tl Suolaa
Vehnäjauhoja
n. 1 kg Luumuja
Kanelisokeria

kuorrutukseen:

n. 3 dl Korppujauhoja
100g Voita
2 tl Kanelia

Sekoita kananmunat, perunamuusi,rypsiöljy ja suola keskenään kulhossa. Lisää vehnäjauhoja kunnes taikina irtoaa käsistä ja on muovailtavaa.
Kauli taikina n. 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja käytä isohkoa lasia tasaisten ympyröiden leikkaamiseen taikinasta.
Pese luumut ja halkaise puoliksi niin että kiven saa irroitettua, mutta luumu jää "taskuksi". Laita veitsenkärjellä tai pienellä lusikalla kanelisokeria luumun sisälle.
Laita luumu leikatun taikinaympyrän keskelle ja peitä koko luumu taikinalla niin ettei jää aukkoja.
Lisää pallerot kattilaan kiehuvaan veteen ja keitä kunnes ne ovat nousseet veden pintaan.(huom. Pallerot kannattaa keittää useammassa erässä kattilan koosta riippuen, jotta kaikki mahtuvat nousemaan pintaan.)
Kuorrutus: Sulata voi paistinpannulla, lisää korppujauho ja kaneli, paista kunnes ovat saaneet kauniin värin ja kaada laakeaan astiaan.
Pyörittele kiehautetut pallerot paistetussa korppujauhossa kauttaaltaan ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset Kommentit Ovat Tervetulleita! =o)